Muggen houden niet van de frisse geur van citroen. Er zijn dan ook vele middeltjes tegen muggen gebaseerd op dat beginsel . De meest bekende anti muggen plant is dan ook citroenbras. Deze kan je zowel in de tuin gebruiken als in een potje in de kamer of slaapkamer. Citroengras is een erg makkelijk plant om te kweken. Je kan het in de supermarkt en toko’s kopen. Knip de dode stukjes weg en zet de stengels in het water. Binnen een paar weken wortelen ze. Citroengras is ook nog geschikt als smaakmaker in een aantal oosterse gerechten.

Goudsbloem
Goudsbloemen hebben geen aparte of opvallende geur, maar muggen hebben een hekel aan deze plant. Dat is een plezierig verschijnsel omdat deze plant gewoon ook decoratief is in de tuin en weinig verzorging nodig heeft. Goudsbloemen kan je ook in een flinke pot zetten en daarmee is het mogelijk een balkon te beschermen tegen die lastige stekers. Het heeft geen zin om het plantensap op je huid te wrijven omdat de werking niet berust op de geur of smaak van het sap.

Echt nodig is het niet om pioenrozen te snoeien omdat ze redelijk hun vorm behouden. Als je gaat snoeien doe je dat in de herfst. Dan kan in beperkte mate door lelijke en verkleurde takken weg te halen en de plant wat bij te knippen. Wordt te pioenroos te groot of gaan de takken te veel in de hoogte dan kan je in oktober rigoureuzer aan de slag. Verwijder dan de oudste en dikste takken en laat de gezonde jonge scheuten staan. Er moeten altijd minimaal twee sterke takken blijven staan zodat de groei daarin kan worden geconcentreerd. Laat geen takken of bladeren na het snoeien achter in de tuin. Hierop vormen zich namelijk eenvoudig schimmels die ook de gezonde plant kunnen aantasten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *