Beton is een mode materiaal geworden maar het is ook van oudsher geschikt om bloempotten van te maken. Beton is corrosie- en weerbestendig en het kan gebruikt worden om diverse vormen mee te maken zoals bloembakken volgens jouw specifieke wens. Je maakt ze op dezelfde manier schoon als potten van klei. Met betonnen bloempotten is het even opletten in de winter. Ophopingen van water kunnen zorgen voor barsten bij vorst. Vooral een dunnere betonlaag is gevoelig in de winter.

Polyrotan bloempotten
Polyrotan wordt veel gebruikt voor tuinmeubelen. Potten van dit materiaal kan je dus uitstekend combineren op een tuinterras, maar passen ook binnen voor een natuurlijke look. Het materiaal is UV en weerbestendig. Let erop dat je een zinken of plastic inzet nodig hebt om het water te kunnen laten wegstromen bij gebruik buiten. Polyrotan is zo dicht dat het geen water doorlaat. De potten zijn eenvoudig schoon te maken. Een bijzonderheid is wel dat uitlaatgassen een donkere laag kunnen achterlaten als je bij een straat met veel verkeer woont. Deze laag kan je makkelijk verwijderen met een milde zeep. Gebruik dan wel handschoenen.

Een aantal kamerplanten die in de meeste huiskamers wel voorkomen zijn om diverse redenen giftig voor mensen, katten en voor honden. Let dus altijd op als je de volgende planten thuis hebt staan:

Lepelplant of spathiphyllum, deze is licht giftig voor mens en dier.
Yucca plant, giftig voor mens en dier. De vezels in de bladeren kunnen de darmen nog extra irriteren.
De lipstick plant staat niet bekend als bijzonder giftig, maar verschillende delen zijn niet eetbaar en leveren irritaties op.
De calla plant is een populaire nieuwe kamerplant vanwege de mooie kleuren en vormen. Deze plant is echter ook behoorlijk giftig in alle onderdelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *