Het bijzondere aan Dahlia’s is dat ze uit knollen groeien. Je kan de Dahliaknollen kopen vanaf maart tot en met juni. Koop Dahliaknollen bij een tuincentrum of online winkel voor bloembollen en planten.

Plant de knol in goed bemeste grond. Zo diep, dat het uiteinde waaruit de plant groeit, nét onder de grond zit. Plant de knol niet op z’n kop, want dan groeit hij niet uit. Je moet wel geduld hebben, want pas na minimaal 5 weken komt er een plantje uit de knol.

Vanaf de vroege zomer kan je ook Dahliaplanten bestellen. Je koopt dan een Dahlia in pot. Die kan je ook in de tuin zetten. Of je houdt de Dahlia in een pot op je terras. Intratuin heeft veel varianten te koop.

Verschillende typen Dahlia’s
Er zijn heel veel verschillende varianten Dahlia’s. Er zijn zelfs Dahliaverenigingen die nog steeds proberen nieuwe varianten te kweken. De volgende typen Dahlia’s zijn te onderscheiden.

Enkelbloemige Dahlia’s hebben één kring van bloemblaadjes rond een open centrum. Voorbeelden zijn de Mignon Dahlia en de Topmix Dahlia’s. De plant van enkelbloemige Dahlia’s wordt niet hoger dan 50cm.

De vingerplant heeft in Hollandse winters bescherming nodig, maar dan heb je ook een mooie groenblijvende plant die bescheiden bloeit. Na de bloei worden er soms besjes gevormd. De bladeren van de plant kunnen wel 40 centimeter groot worden en doen aan vingers denken. De vingerplant moet niet in de wind staan, maar bij voorkeur op een rustig plekje. Een plant waar je met goede zorg jaren plezier van kan hebben.

Hoogte: maximaal 3 meter
Wanneer vingerplant zaaien: voorjaar
Bloeitijd: oktober/november
Latijnse naam: Fatsia Japonica
Soort plant: vaste plant
De vingerplant komt vaak in de tuin terecht als deze te groot wordt als kamerplant.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *